onsdag 29 februari 2012

Me&I

Hade det riktigt trevligt ikväll och Wilma verkade inte ha jätteont i magen:) Shoppade en hel del åt barnen, men skulle ha kunnat köpa allt! Så fina kläder och helt otrolig kvalitet!:) Får vänta på paketet en vecka ungefär.
Jag la just Wilma i säng och Theodor sover. Han låg och sjöng för sig själv innan han somnade, men steg inte upp:) Ska nog snart gå och lägga mig jag också, men det känns som att jag fick mera energi när jag fick komma bort hemifrån en stund:) Imorgon kommer de hit från rådgivningen och ska väga lillan. Spännande! Men före det ska förmiddagen överlevas och så ska jag ut och gå så att Theodor somnar. Men först ska jag sooova! Det är så skönt att sova!

Liten sötnos


Tänk att hon ännu låg i min mage för 2,5 veckor sedan.

Stackars liten


En stackars liten tjej med magknip. Får nu se hur Me&I partyt ikväll går med magknip.

4 minuter

Så länge hann jag vara ensam inne innan lillsyster vaknade i vagnen. Som tur är så sover Theodor ännu. Han var väldigt svårsövd idag men när jag nästan gett upp efter att ha kommit tillbaka hem efter en promenad så knuffade jag vagnen lite fram och tillbaka och då somnade han.
Jag har huvudvärk och borde verkligen städa här för som det ser ut nu så ger det mig bara mera huvudvärk. Har förståelse för de som har det äldre syskonet på dagis fastän de ändå är hemma. Och så är jag förbannad på Vasa stad som inte betalar mig för att vara hemma med Theodor för att jag ändå är hemma med Wilma. Jag säger bara en sak, det är inte samma sak att ta hand om ett barn som att ta hand om två! De som bestämmer över selektiva tillägget får gärna komma hit och prova på så kanske de ändrar syn på saken.

29 februari

Tur att Wilma är född i februari så var det någonting bra med den här månaden. Normalt så tycker jag sämst om februari av alla månader. Det är alltid jättekallt och så kommer det mycket snö. I år är ju dessutom februari en dag längre än vanligt, men imorgon börjar den första vårmånaden:) Nog för att jag inte ska klaga nu, det är riktigt varmt i solen och snön smältar så februari är inte helt fel nu heller men det ska bli skönt med mars:)



Det har inte hunnit gå så lång tid av den här dagen ännu men hittills har den varit ganska bra. Bättre än igår. Theodor har sjungit lite för Wilma, men mest stökat ner vardagsrummet med sina leksaker, men det gör inget. Bättre det än att han tar saker han inte får ha. I morse så lekte han en stund i sitt rum innan han kom och "väckte" oss som redan var vakna.

Wilma har inte varit jätteskrikig men man har märkt att hon har ont i magen ibland. Förr skrek hon aldrig förutom när hon var hungrig så det var inte så svårt att märka det här. Men hon svalde faktiskt extra mycket luft inatt när hon åt och rapade inte efteråt så jag tror och hoppas att det inte blir skrik hela tiden. Robin skulle köpa hem Cuplastop i alla fall. Skadar ju inte att ge det.

Hoppas att Wilma inte har så ont i magen ikväll när vi ska bort på klädparty. Och att Theodor är snäll med sin pappa ikväll. Ska gå ut och gå idag med dem så är Theodor inte så trött ikväll om han somnar i vagnen.

Magknipet

Jag gissade att Wilma kommer att börja gråta ännu på grund av magen. Hon sväljer så fruktansvärt mycket luft när hon äter och inatt började det. Och nu på morgonen fortsatte det. Hon är inte helt omöjlig så nu när hon ligger på mage på mig så sover hon sött. Får skicka Robin via apoteket efter "magiska droppar" som spjälker upp pruttarna så ska det väl bli bättre.

tisdag 28 februari 2012

Ingen ork


Wilma sover nästan och Theodor tittar på tv. Själv borde jag väl vika kläder, plocka disk och sånt men jag har absolut ingen ork till det idag. Det räcker med att vi ska veckohandla idag. Vet inte varför jag är så slut idag. Kanske gårdagens vagnpromenad blev lite för mycket för min dåliga kondition?:p Jag lär slockna på soffan ikväll misstänker jag. Imorgon ska jag och Wilma på Me And I party med Wilmas farbrors sambo:) Ska bli skoj att komma ut bland folk lite. Och nästa vecka far vi nog till öppet dagis fastän Robins läseordning inte alls passar ihop med det... Men det får fixa sig på ett eller annat sätt:)

Fritid?

Min enda hobby just nu är att blogga. Och mitt bloggande kräver kanske en kvart om dan. Jag borde ha något annat för mig också. Skulle gärna sy en massa men jag kan inte ha symaskinen framme när Theodor är vaken och när han somnat är det bara någon timme tills jag går och lägger mig så det känns onödigt att plocka fram allt för en så kort stund. Skulle gärna klara mig på mindre sömn så skulle jag få mera fritid, som min man.
Ska bli roligt att börja gå till öppet dagis sen igen så blir det inte bara koka, mata, städa, tvätta, vakta, sova.
Överväger att plocka fram symaskinen nu i alla fall och se om Theodor kanske skulle strunta i den. Men först ska vi äta.

Snö...

Det är inte lite snö som kommer ner idag. Alltså blir det inga gäster och ingen vagnpromenad. Det känns som att min energireserv börjar ta slut fastän jag sover ca 8 timmar per natt. Det måste bero på att jag gör så mycket på dagarna. Inte helt enkelt att ta hand om en nyfödd, en trotsig 21 månaders och ett helt hushåll.
Har fått sova bra inatt nog. Wilma åt runt 2 och 5 och så äter hon nu. Och jag märker att jag måste rädda en hel del saker från Theodor nu.

måndag 27 februari 2012

Br...

Sitter i soffan och fryser. Ska snart krypa ner i sängen under ett varmt täckte. Kvällen har spenderats hos ungarnas kusin och vi åt pizza där. Theodor smakade på en oliv, räkor och svamp och han verkade inte ha något emot det. Sen hämtade jag ut mitt Ellos paket. Med viss besikelse märkte jag att det som jag mest sett fram emot att få var slutsålt, men jeansjackan borde komma, i april... Fick i alla fall 3 tunikor, varav en är amningsvänlig så de andra två lär väl inte bli så använda i år. Ikväll har vi badat Wilma. För en vecka sen när vi badade henne första gången var hon inte glad. Theodor var likadan första gången men sedan dess har han aldrig varit arg eller ledsen när vi badat honom. Och idag var Wilma helt nöjd i badet:) Nu sover hon i sin säng. Theodor likaså och jag ska joina dem. Imorgon kommer kanske mina föräldrar och en del av syskonen hit om vädret tillåter. De har lovat snöstorm med början inatt så får se... Gonatt:)

Sensationellt

Hade inte i min vildaste fantasi kunnat tro det här. Båda ungarna sover ute i vagnen! De domnade nästan genast och jag gick nästan en timme. Tänk att de sover fastän vagnen står stilla! Och att Theodor över huvudtaget sover. Hoppas att babyvakten hålls igång.

Vårfeelis

Solen värmer genom vardagsrumsfönstret och det droppar från taket. Termometern visar +12 i solen. På andra sidan huset visar termometern -5 och det behöver skottas snö. Föredrar solsidan.
Våra gäster for just iväg, Theodor leker att en låda är garage åt hans traktor och buss, Wilma sover och jag är nästan löjligt glad över att jag och Wilma kanske ska på Me And I party på onsdag:) Det är skönt att leva idag! Nu ska jag slänga ihop något ätbart åt mig och Theodor.

2 veckor

Idag är Wilma redan två veckor gammal! Det är verkligen inte lång tid som de är så här små och hjälplösa så jag försöker njuta av tiden med nyfödd bebis:)
Igår blev det då vagnpremiär.
Och inte en, inte två utan tre gånger såg det ut såhär!
Men första gången han somnade väckte jag honom nästan genast så han skulle få leka lite i lekparken innan vi gick vidare till hans farbrors. Sen somnade han på vägen dit och på vägen hem. Wilma sov också och verkade inte ha något emot att ligga i vagn:)

Vi hade tänkt gå till ungarnas farbror idag också eftersom deras farmor och faster är där på besök men det är så kallt så de kommer hit istället om en stund:) Såg annars att de lovat +5 grader till torsdag! Det gillar jag skarpt! Våren får gärna komma nu:)

Inatt har vi sovit bra igen. Wilma har ätit två gånger istället för en som hon brukar men hon somnade tidigare än vanligt igår så det är inte så konstigt. Jag hoppas att hon förblir så här snäll och lättskött och att amningen inte börjar strula så att jag skulle få helamma i 6 månader. Håller tummarna:)

söndag 26 februari 2012

Kallt.



Idag har vi spenderat dagen i lekparken och hos ungarnas farbror. Vi åt tortilla där:) Theodor slocknade på vägen dit och på vägen hem. Det var minus två grader när vi for och soligt. När vi kom hem var det minus tolv! Nu sover Theodor och jag ska mata Wilma och sen ska hon i säng. Jag tänker också gå och lägga mig snart men först ska jag i duschen. Tänk att helgen redan är slut...

Era gissningar

Emma-7-13/2

Hanna-Lillasyster-8/2

Josefin -Lillebror, 12-14/2, 3300g, 50cm

Sofia-Lillebror, 13-15/2, 3450g, 51cm

Johanna-Lillasyster, 13/2, 4010g, 51,5cm

Nina-14/2, 4200g, 49cm

Anonym-Lillasyster, 14/2, 3130g, 50cm

Maria-Lillasyster, 14/2, 3550g, 51cm

Mommo-Lillasyster, 15/2

Pia-Lillebror, 15/2, 4040g, 52cm

Anna-Lillasyster, 16/2, 3700g, 50cm

Caroline-Lillebror, 17/2

Fammo-Lillebror, 18/2

J-Lillebror, 20/2, 3862g, 51cm

Jag själv-Lillebror, 23/2, 4270g, 51cm

Cecilia-Lillasyster

Sara-Lillasyster

Ni var ganska många som hade gissat rätt eller nästan rätt datum:) Inte som med Theodor när alla gissade att han skulle komma tidigare än han gjorde. Om Wilma hade väntat lika länge som Theodor på att komma ut skulle hon vara född idag!

Och hennes namn är...

*trumvirvel*
Ja som ni säkert noterat i headern redan så heter lillasyster Wilma:)

Early in the morning

Nja, egentligen är det inte tidig mrgon mera men om man jämför med förr i tiden då Theodor sov 13 timmars nätter och somnade först 9 på kvällen så är det. Nu är det 12 timmars nätter, ofta med en skrikpaus runt två och somnar gör han redan sju.
Nu har han hittat mina nycklar och försöker låsa upp ytterdörren med dem medan jag sitter fast i en lite svettig och hungrig tös. Borde så småningom stiga upp och fixa frukost åt oss och sen ska den nya headern upp:) Och idag SKA vi ut med vagnen. Jag går sönder om jag inte kommer ut och hon blir ändå två veckor inatt.

lördag 25 februari 2012

Dagens

Höjdpunkt: En kakkablöja
Konstigaste: Theodor som somnade redan sju
Tråkigaste: Snöyra, vilket inhiberade vagnpremiären
Tröttaste: Eftersom Theodor redan sover då måste det nog vara jag. Orkar inte slå på tvn så jag kommer att somna i soffan när jag ammat klart. Gonatt.

Uppdatering
Överraskning: En finlandssvensk med en SVENSK låt vann finalen i uttagning till Eurovision Song Contest! Inte varje dag det händer. (Och jag sov igenom hela finalen) Gonatt på riktigt nu.

Nytt

Ny header på gång:) Men ni får snällt vänta tills imorgon innan den kommer upp. Måste avslöja namnet för den närmaste familjen först. Men den som väntar på något gott...

Annars har vi fått hem pappan igen. Storebror har varit snäll hela dagen och lillasyster likaså:)

Lugnt och skönt


Theodor leker snällt med sina leksaker och lillasyster ligger och sover på mig:) Mysigt! Njuter av lugnet så länge det varar. Borde börja med maten så småningom men det är inte så brått med det:) Det känns som lördag idag trots att alla dagar är ganska lika här.

Ensamma

Så for Robin iväg till "villan" och vi är ensamma hemma igen. Lilltösen sover ännu och Theodor äter frukost framför Bolibompa så jag hade tid att starta datorn en liten stund!:) Det hör inte till vanligheterna nuförtiden. Inatt vaknade Theodor och var ledsen igen. Han har sovit riktigt bra några nätter nu men inatt kom det en sämre natt igen. Det var lätt att få honom att somna om i alla fall. Hans lillasyster har sovit bra, som vanligt. Hoppas verkligen att det håller i sig! Är lite orolig att hon ska ha något problem med magen när det inte kommer kakka. Ofta så visar sig sådant först när de är två veckor gamla och hon är ju inte det ännu. Nå får hoppas att hon bara är en sån som inte behöver kakka så ofta.
Vi ska nog ha vagnpremiär i helgen tror jag. Tråkigt att bara sitta inne hela tiden! Men jag väntar tills Robin kommer hem nog. Vill inte gå ut ensam med dem båda första gången. Men om allt går bra så kan vi börja gå ut och gå varje dag sen nästa vecka när Robin jobbar så har vi något att göra:) Och då kanske Theodor sover i vagnen! Åh vad det ska bli skönt att börja röra på sig!
Idag ska jag amma, vika ihop en massa massa kläder, tvätta mera kläder, underhålla Theodor och laga mat. Sen borde Robin komma hem på eftermiddagen. Inget spännande program precis... Hoppas att ni får en trevlig helg:)

fredag 24 februari 2012

En bättre dag

Theodor har varit ganska så snäll idag:) Inte ens hälften så mycket trots som de senaste dagarna! Kanske han börjar vänja sig vid lillasyster för det är nog på grund av hennes ankomst som han testar oss. Han somnade snällt ikväll som vanligt. Lillasyster beter sig likadant som hon gjort hela tiden:) Jag gäspar mycket trots att jag sov så bra inatt. Hoppas att vi får sova inatt också. Och hoppas att lilltjejen kakkar snart. 5 dagar sedan sist nu, snart 6 så man blir lite fundersam. Men antagligen är det inget konstigt trots att det vanliga är kakka varje dag.

Estelle

Någon annan är jag som kom att tänka på denna dam när det kom fram vad den nya prinsessan ska heta?;)

Fredag

Lilltösen (råkade nästan skriva ut hennes riktiga namn!) sov från 11till kvart före fem. Sen åt hon en halvtimme och sov till halv 9:) Så jag har fått sova nästan 9 timmar inatt! Vi ska nog säkert berätta åt de närmaste vad hon ska heta i helgen så får ni veta det sen:) Men vi känner oss bekväma med hennes namn nu och tur är väl det för det är det enda namnet vi båda tycker om. Igår städade jag hela dagen men idag syns det ingenstans! Konstigt det här men jag tror att det är en viss storebror som ligger bakom stöket;) Robin är på jobb idag men sen är det helg:) Och den här helgen innebär en ev. stadsresa och några timmar ensam med barnen för Robin måste iväg och skotta snö vid "villan" några timmar. Igår när vi veckohandlade blev det över 100€! Men det berodde främst på megalådan med blöjor till Theodor som stod för 30% av summan. Två vagnar fick vi ta vilket var ganska så bökigt men det fungerade. Nu ska jag dricka té:)

torsdag 23 februari 2012

Snart helg igen


Veckorna passerar så snabbt förbi. Helg hela tiden tycker jag:) Ska bli skönt med helg nog. Då har jag inte ensam ansvaret för ungarna så då går det bättre.
Theodor sover nu och jag börjar bli riktigt trött fastän jag fick sova så bra inatt. Nå har använt mycket energi till att städa och sånt idag. Och att amma kräver också lite energi. Ställde mig på vågen igår och jag väger mindre än jag gjorde före jag blev gravid. Hade gärna vägt mera för amningen tar ju en del av en också. Hoppas att det inte hämmar mjölkproduktionen i alla fall och att jag inte blir bara skin och ben:p Nu ska jag hänga upp dagens tredje maskin tvätt, amma lillan och sen sooova! (om fröken tillåter)

10 dagar

Nu är tösen tvåsiffrigt gammal:) Det firade hon med att sova 7 timmar i sträck inatt! Det kan man väl kalla hela natten?! 12-7 sov hon:) Vi har varit till butiken idag och jag har hållit på med en massa hushållsarbete för jag är på lite dåligt humör och då städar jag. Orsaken till att datorn ens är igång är att jag nyss la in Libero-koder som jag glömt att lägga in tidigare. Det hör nog till hushållsarbete det också tycker jag. Nu ska jag fortsätta springa efter Theodor och amma lillungen på samma gång. Många bollar i luften på samma gång här!

onsdag 22 februari 2012

Rådgivningsbesök 9 dagar

Jag har varit lite rädd att lilltösen inte går upp i vikt som hon ska eftersom hon äter så korta stunder och så sällan. Och nu dessutom då hon inte kakkat på några dagar men jag behöver inte oroa mig! 3540g väger hon nu. Hon har kommit över sin födelsevikt vilket hon inte behöver ha gjort ännu på en vecka ungefär:) Så hon har gått upp i vikt bättre än hon behöver. 150 gram sa barnmorskan att hon borde ha gått upp sedan vi kom hem från BB och hon hade gått upp 250 så det är jättebra! Theodor åt precis hela tiden men gick ändå upp i vikt dåligt. Kanske, kanske behöver vi inte ge ersättning åt henne. skulle vara så skönt om amningen fungerade helt och hållet men eftersom mjölken inte räckte till åt Theodor trots dygnetruntamning så vågar jag inte tro på det ännu. Det var först vid 7 veckors ålder som vi började med ersättning åt Theodor så det är en bit dit ännu.

Det snöar jättemycket här nu och en del snö är på väg ner från taket efter gårdagens vårväder.

Ler i sömnen:)
Storebror och lillasyster:) Theodor kröp frivilligt upp i soffan bredvid henne igår! (Men han är inte så smidig så hon fick en armbåge i sig så hon vaknade)

En ny människa

Jag känner mig som en helt ny människa idag! Huvudvärken har minskat, nacken gör inte lika ont mera och febern är som sagt borta. Theodor är hittills snäll. Hans lillasyster (som nog har ett namn men vi har inte direkt berättat åt någon ännu, men det ska nog avslöjas inom kort) likaså. Jag har städat och bakat mockarutor:) Tja, mockarutorna är inte färdiga men det är bara glasyren som fattas. Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen:)

Pappaledighet


Robin får nog lika mycket pappaledighet som alla andra fastän han studerar. Det är bara lite svårt fr honom att ta ut den eftersom han inte får vara i skolan när han är pappaledig och han jobbar när han vill så han kan inte ta pappaledigt från jobbet heller så han kommer att ta ut dagar när det passar och så om han får jobb i sommar så kanske han kan ta ut en längre period då. Det är en av de sakerna som är lite krångligt med att skaffa barn som studerande. Det och att man inte får studiestödets bostadstillägg utan måste ansöka om dellmänna bostadsbidraget som inte är lika högt.

Bättre

Min feber är helt borta nu. 35,4 visar termometern i munnen. Theodor är lite varmare än vanligt men inte febervarm. Lilla fröken har inte feber. Hon åt bara en gång inatt så jag har fått sova bra ända tills Theodor vaknade klockan 7 igen. Hans dygnsrytm är ohållbar. Hela dagen blir bara skrik och gnäll när han är så trött men vägrar somna och det tär på tålamodet kan jag lova! Ska försöka hålla honom vaken längre ikväll och se om han skulle sova längre imorgon. Bättre om skriket och gnället kommer senare på dagen så behöver jag inte vara ensam med det lika länge. Robin slutar sent idag igen. Och på eftermiddagen kommer rådgivningstanten hit. Hoppas att lilltjejen växer bra! Hon har sovit väldigt mycket det senaste dygnet men när hon äter så äter hon effektivt. Åtminstone sväljer hon hela tiden. Hoppas att den här dagen blir bättre än de två senaste:)

tisdag 21 februari 2012

3 grader svalare

Skulle kolla om febern ännu håller sig på 38,9 men blev förvånad när termometern visade 36,0:) Kanske jag får bli frisk nu!! Somnade på soffan ikväll men nu ska jag gå och lägga mig på riktigt och hoppas på en bra natt:) Gonatt.

Influensa x3

Robin har lite huvudvärk idag, likadant som jag har så det verkar vara influensa som hittat hit. Theodor har lite stegring också och min feber håller i sig. Känns ändå skönt att febern antagligen beror på influensa och inte infektion. Det blev en lite tuff start på tvåbarns föräldraskapet. Theodor är helt upp och ner idag. Sömnbrist och stegring är inte den bästa kombinationen... Mitt smaksinne är förändrat nu när jag är sjuk så allt smakar konstigt. Längtar tills vi alla är friska igen!

Diagnos

Lätt hjärnskakning. Huvudvärken borde gå om på en vecka. Inga tecken på blödning i hjärnan och om febern inte går ner till slutet av veckan ska jag ta crp. Lilltösen stannade hemma med pappa och storebror medan jag var borta en halvtimme. Hon sover mycket idag! Och Theodor är trött. Angående kakka så kissar hon mycket så det borde inte vara någon fara:) Lite dåligt att de skriver i pappren att hon borde kakka varje dag...

Sämre

Får nog ta och ringa hvc idag. Har fortfarande mellan 38 och 39 graders feber och ont i brösten. Dessutom är huvudvärken värre och jag känner mig lite yr. Vem vet vad jag förstörde i huvudet när jag föll. Det kan ju vara influensa jag fått men det kan också vara någon infektion i livmodern om det vill sig. Lite knepigt det här när jag har så många fel på samma gång men det är nästan huvudet jag är mest orolig för. Robin har kort skoldag som tur är. Jag har sovit riktigt dåligt inatt. Svettats och frusit från och till. Theodor vaknade 7 idag. Han borde verkligen sova på dagen när han vaknar så tidigt men det går inte att få honom att sova utan att köra bil eller i vagnen. Lilltösen har sovit ganska bra inatt men mest i vår säng för hon har ätit så ofta men korta stunder. Hon har annars inte kakkat på några dagar nu men det finns inte så mycket att göra åt det. Ska säga till om det imorgon när de kommer hit från rådgivningen. Borde väl ringa hvc nu. Känner mig inte alls i form idag. Jobbigt att vara när man mår såhär.

måndag 20 februari 2012

Suck

Ja det har inte varit den bästa dagen inte. Just nu hör jag att Theodor äter ur mysslipaketet men jag ammar lillungen liggandes och orkar inte böka upp mig. Har det jättevarmt nu men febern är nere på 37. Känner mig inte febrig men ganska slut. Snart snart borde Robin komma hem. Jag tycker inte om måndagar. Om Theodor skulle kunna lyda så skulle det nog gå bättre.
Är arg på mig själv för att jag föll i golvet i förrgår. Nacken gör ont och huvuder också från och till. Och så feber och mjölkstockning som pricken på i. Ska ta en lååång dusch ikväll och hoppas på en bättre morgondag. Robin har kort skola imorgon:)

Mjölkstockning

Har väntat mig det här. Har så mycket mjölk så lillan inte får tömt brösten. Frös väldigt mycket för några timmar sen men nu svettas jag så febern borde vara på väg ner. Fick tömt bröstet ganska bra. Och medan jag sitter fast med lillan härjar storebror fritt... Inte den bästa eftermiddagen. Min nacke är ännu sjuk bakom öronen. Undrar om det bara är "nackspärro" eller om det har något med smällen i förrgår att göra. Ont i magen har jag inte så febern borde inte bero på något krångel där. Och det var bara lite på 38 grader mätt i munnen. När jag fick infektion med Theodor hade jag 40 grader och ont i magen.

1 vecka

Nu är lilltösen, som vi tror att äntligen har ett namn, en hel vecka gammal! Tiden går verkligen fort men på samma gång känns det som att hon alltid funnits. Hittills är hon världens snällaste bebis. Inatt åt hon 10 och sen sov hon till halv 4 innan hon åt igen. Sen sov hon till 7 och då tog vi morgon. Hoppas att hon fortsätter med en sån dygnsrytm för det är så skönt att få sova på nätterna:)
Hon skriker inte i onödan, ännu. Hon är så ny ännu så det kan ändra. Amningen fungerar riktigt bra! Med Theodor så måste jag använda amningsnapp för att han alls skulle äta men nu har vi inte behövt använda amningsnapp sen på bb. Och mjölk har jag så det svämmar över. Får 3dl i mjölkuppsamlaren varje dag så det hamnar i frysen.
Hon tar två längre sovpass per dag och så många många korta. Hon har blivit piggare och har ögonen öppna ganska ofta nu.
Jag är så lyckligt lottad som har så underbara ungar och världens bästa man

Nu kan ni som inte kunde se förlossningsberättelsen tidigare läsa den här, hoppas jag.

söndag 19 februari 2012

Ingen tid

Har inte haft tid att ha på datorn idag heller. Eller jag har inte prioriterat tiden till det. Njuter för fulla muggar av en nyfödd i huset istället:)
För en vecka sedan var hon ännu i min mage och jag trodde att hon skulle stanna där många dagar till, men 8 timmar senare föddes hon. Kan inte sluta förundras över hur snabbt det gick! Imorgon kommer det nog ett 1veckas inlägg från datorn men ordentlig bild:) Men ikväll ska jag nog bara spendera tid med min underbara familj:) Theodor ska riktigt snart i säng och sen när lilltjejen ska sova så somnar nog jag också, fastän jag sov en stund på soffan idag. Imorgon väntar en lång dag ensam hemma med barnen för Robin slutar först 5.

Det går fort fram i Theodors utveckling nu! Sedan han blev storebror har han börjat prata mycket mer, säger sitt namn, är trotsigare, säger till vad han vill, säger till ibland när hn har kakkat och sedan idag klär han av sig själv. Förstår inte varför han vill gå omkring i bara blöjan för SÅ varmt är det inte här. Han börjar bli stor!

Stor och liten


Hade det riktigt trevligt igår med våra gäster. Kex, ost, vin, chips, dipp, godis och Coca-Cola framför melodifestivalen. Vann till och med lite på lotto:) Theodor vaknade två gånger inatt men jag fick honom att somna om. Lilltjejen vaknade först 4-5 men hon somnade lika sent som jag också. Känner mig riktigt utvilad. Så småningom kommer mina föräldrar och syskon hit:)
I morse ville Theodor ligga bredvid lillasyster och hon fick en liten puss på näsan så Theodor verkar inte vara helt emot henne:) Första gången han visat något större intresse för henne.

lördag 18 februari 2012

Isolera

Angående den första tidenhemma med bebis. Man kan ju inte isolera sig helt från omvärlden av rädsla för "bobbor". Det är inte så att hon slickar på kundvagnens handtag i butiken direkt. Hon satt i sin bilstol i kärran och jag anser inte att hon utsattes för någon stor smittorisk där inte. Vi måste ändå handla och då är det väl lika stor risk att vi släpar hem "bobbor" om hon är med eller inte.
Och angående besök så är det nog bara de närmaste som varit här. Man kan inte isolera sig helt från omvärlden bara för att man har en liten. Bobbor kommer nog hit på ett eller annat sätt ändå eftersom Robin jobbar och vi ibland måste fylla på kylskåpet.
Alla har såklart sina egna åsikter om det här och vi gör vad som känns bäst för oss. Jag tror inte att hon får några men av att vi haft hit den närmaste familjen på besök eller av att hon fått följa med till butiken i sin bilstol.
På bb sa de annars att man kan gå ut på vagnpromenad genast bara det inte är för kallt. Inte för att vi har några sådana planer ännu men de avråder inte från det. Vi kommer inte att besöka öppet dagis ännu på några veckor för där är nog risken att bli smittad lite större. Det är inte så att vi inte tänker efter alls vad vi gör.
När Theodor var nyfödd så gjorde vi allt mycket tidigare än vi gör nu och han fick inga fel av det inte.
Bara man ser till att de som hälsar på inte är sjuka och att ingen kommer och hostar på bebisen i butiken så tror jag att man lätt håller sig undan "bobbor" utan att behöva isolera sig.

BANG...

...lät det när Theodor föll med huvudet före i golvet från en stol och fick en bula i pannan. Man kan ju inte vara sämre än mamma... Snart får vi besök av ungarnar farbror med familj igen:) Och imorgon kommer mina föräldrar hit:)
De har lovat en massa snö nu igen. Suck.
Har inte haft igång datorn idag och lär väl inte ha det heller så jag ska försöka fixa förlossningsberättelsen så den syns åt alla imorgon. Ha en riktigt skön lördag:)

Rosa och ljusblått


På BB har de rosa och blå mössor. Flickor får rosa och pojkar blå så att personalen där lättare ska se om det är en pojke eller flicka. När vi kom dit fanns det bara blåa rena mössor så tösen blev kallad han hela tiden. Så deras system för att se skillnaden fungerar inte till 100%. Fick rätta dem flera gånger innan hon fick kallas hon.

Mitt huvud är lite sjukt men annars mår jag bra. Lillungen sover så sött och Theodor informerar mig om att det blåser ute. Tror att jag ska ta en bit av tårtan svärmor hade med sig igår:) Ikväll har jag tänkt vinna på lotto. Är säkert inte den enda som har tänkt det;)

5 personers bil>4 personers bil


Det är bara att konstatera att vår 5 personers bil inte rymmer fem personer.

PANG...

...ekade det i lägenheten när jag föll med huvudet i golvet i tamburen på väg att rädda vårt bröllopsporslin från Theodors ovarsamma händer. 20 skunder tog det så hade Robin vaknat, stigit upp och hämtat en påse soppgrönsaker från frysen åt mitt stackars huvud. Trots det så har jag en gigantisk bula i bakhuvudet. Hoppas att det inte blir värre nu för jag är ensam hemma med barnen så länge Robin besiktar vår bil. Det är många år sedan jag slagit huvudet så här våldsamt. Skrämde slag på mig själv med ljudet av huvudet mot trägolv. Halt trägolv...

Frukost


Theodor och jag äter frukost. Den busen vaknade före 7. Resten av familjen sover ännu. Lilltösen har ätit mycket inatt så jag har sovit lite mindre.

Konstigt att några av er inte ser förlossningsberättelsen. Ska försöka få upp den som en sida, likadant som Theodors förlossningsberättelse, sen senare när jag har tid.

Idag ska vi veckohandla hela familjen:) Men vet inte hur vi ska göra med kärran. Det finns typ en "syskonkundvagn" vid Citymarket i Stenhaga men hur stor är sannolikheten att den är ledig?

fredag 17 februari 2012

Fredagen

Dagens besökare: Fammo, faster, farbror, farbror + fästmö och kusin.

Dagens klåpare: Jag som glömde att jag hade mjölkuppsamlaren på mig, böjde mig framåt så att mjölken rann ut i soffan. (Favorit i repris från igår)

Dagens snällaste: Familjens yngsta

Dagens trotsigaste men gladaste: Storebror

Nu sover Theodor och vi ska titta lite på tv innan vi tar natt. Tidig natt då vi säkert får sova. Imorgon väntar bilbesiktning och veckohandling:)

Förlossningsberättelse


Söndagen den 12 februari vaknade jag på morgonen av att allt var som vanligt. Efter någon timme, klockan 10, fick jag en sammandragning som inte gjorde ont men den höll i sig jättelänge. Efter det kom sammandragningar väldigt oregelbundet mellan 2 och 15 minuter. De kändes lite men gjorde inte ont alls. Var ute och lekte med Theodor på gården en stund tillsammans med grannarna och jag varnade dem lite smått att det kan vara något på gång, men att jag inte trodde det. Dagen förflöt på som vanligt och sammandragningarna gjorde inte ont. När det blev kväll så kom de mer sällan och kändes nästan inte alls. Lite besviken var jag nog men jag hade ställt in mig på att det nog inte var på riktigt. Gick och la mig halv 11.

Hann inte ligga ner många sekunder innan sammandragningarna kom tätare och gjorde lite ont. Tog två Panadol efter en halvtimme så jag skulle få sova men den verkade inte så halv 12 gav jag upp och steg upp. Satte mig i soffan och sa åt Robin att jag hade sammandragningar som gjorde så ont att jag inte kunde sova. Trodde ändå inte att det var på riktigt för de gjorde inte så ont. Kunde bra sitta i soffan och surfa. Började klocka värkarna och de kom med 3-4 minuters mellanrum och höll i sig 50 sekunder. Lite före ett så Ringde Robin till sin mamma och sa att det kan vara på gång. Mest undrade vi vad hon hade för jobbtider de närmaste dagarna men hon tyckte att hon bra kunde komma hit redan då fastän vi inte visste om det var på riktigt. En timme senare gick jag i duschen. Ännu var jag inte helt säker på om det var på riktigt. Det var skönt att sitta i duschen och jag sjöng mig genom värkarna. Mest Lily Allen låtar blev det.

När klockan var lite över två så sa jag åt Robin att han nog får ringa efter grannen för jag ville åka in och det var ännu ungefär en timme kvar innan hans mamma, syster och min mamma skulle vara framme eftersom de bor 2 timmar härifrån. Emma kom hit runt halv 3 och vi packade ner det sista och Robin hämtade bilen. Tog med min varma rispåse i bilen att ha på magen. Bänkvärmaren fick komma på också. 20 före tre startade vi. Det gick ganska bra att sitta i bilen trots värkar. De kom lite mer sällan i bilen och jag var rädd att det skulle avstanna. Var också rädd att bli hemskickad.

15 minuter senare parkerade vi på sjukhusets stora parkering som är en bit från sjukhuset. Kändes inte alls nödvändigt att bli körd till dörren för så ont gjorde det inte. Fick en värk när jag steg ur bilen och tre till på vägen upp mot sjukhuset. De gjorde inte så ont så jag kunde gå fastän de kom. Fick en i hissen också och den kändes mera för jag kunde ju inte gå där.

Klockan tre var vi inne på förlossningen. Barnmorskan som tog emot oss såg lite bekant ut och det kom fram att det var samma som när Theodor föddes. Tyckte inte om henne den gången så jag var lite besviken. Fick ligga i CTG kurva i 30 minuter. Det var nog något av det värsta jag varit med om. Då gjorde värkarna verkligen så ont att det knappt gick att andas genom dem. Började fundera med Robin lite på bedövning att jag nog ville ha PCB lika som sist för det gjorde nog så ont. Men värkpauserna var det bästa jag varit med om. Kände absolut ingenting då så jag svävade på moln. Hoppades att jag skulle ha öppnat mig åtminstone 4cm. När barnmorskan kollade hur mycket jag var öppen 25 före 4 så såg hon fundersam ut. Jag tänkte ”jaha, jag har inte öppnat mig nästan alls”. Men så var inte fallet. Helt öppet och bara huvudet och hinnorna kände hon av! Ni kan inte ana hur förvånad och glad jag blev! Hon sa åt mig att jag klarade det utan smärtlindring precis som jag skrivit att jag ville i förlossningsbrevet. Orsaken till varför hon inte kollade mig tidigare var för att hon tyckte att jag var å lugn när vi kom in till förlossningen. Fick ta på mig sjukhuskläderna och så började vi gå mot förlossningssalen. Hade varit i ”undersökningsrummet” fram till dess. På vägen dit fick jag en värk, och det var ingen vanlig värk. Det tryckte på så mycket att jag aldrig känt något liknande, eftersom jag aldrig hade krystvärkar med Theodor. Och att inte få trycka på, det var svårt! Trodde att ungen skulle ramla i golvet i korridoren. Till sist kom vi till förlossningssalen, samma som med Theodor-den längst bort. Fick ganska snabbt lägga mig i sängen på sida och börja krysta och så plötsligt var vår älskade efterlängtade dotter ute på en minut och vi hade blivit tvåbarnsföräldrar! Hon var helt perfekt från första sekund. Jag grät av både lycka och lättnad över att det var över. Tog en stund innan jag kom på att fråga av Robin vad det blev. Sen avnavling gjordes vilket jag hade önskat. Skulle egentligen få antibiotika vid förlossningen på grund av att jag hade GBS men det hann de inte med.

Hon åt 45 minuter och så länge hon gjorde det så fick vi in födesledagsbrickan och det var lika gott att äta nu som när Theodor föddes. Sen fick jag duscha och lillan vägdes. 3530gram, 50cm lång och 35cm i huvudomkrets. Apgar poängen blev 10/10/10 vilket enligt barnmorskan är väldigt ovanligt.Hon föddes klockan 03:51 den 13/2.

Sen fick vi så småningom gå över till BB avdelningen.

I förlossningsbrevet hade jag skrivit att jag ville ha det så naturligt som möjligt, undvika värkstimulerande dropp, inte ha epidural och så ville vi ha sen avnavling. Och allt det fick vi! Det brukar aldrig bli som man vill eller tänkt sig.

Jag hade förväntat mig en lång förlossning, ganska lik den med Theodor. Hade trott att jag skulle gå över tiden mycket mera än 3 dagar.

Den här förlossningen var 100 gånger bättre än jag någonsin hade kunnat drömma om och det gjorde inte alls lika ont som med Theodor. Det gick så snabbt och smidigt. Vattnet gick först när jag började krysta. Nu i efterhand är det lite läskigt att tänka på hur snabbt det gick. Tänk om vattnet hade gått redan i bilen. Då hade ungen kanske blivit född på parkeringen. Och om vi hade väntat hem barnvakterna så hade vi inte hunnit in. Och jag som var osäker på om det var på riktigt ännu 1½ timme innan hon är född. En väldigt lätt och smidig förlossning! Blev inte avskräckt från att skaffa fler barn;) Och barnmorskan var helt underbar den här gången!

Kan tillägga att förlossningen med Theodor tog 24 timmar och då hade jag värkar som gjorde ont med 3-4 minuters mellanrum och krystningen tog 46 minuter, så ganska stor skillnad!

Första natten hemma

Igår när vi kom hem var jag ensam hemma med barnen en stund och det gick riktigt bra:) På kvällen fick vi besök av våra grannar. Roligt att vara social en stund!:) Klockan 9 åt lillan och så la vi henne i säng. Jag själv gick också och la mig före 10. Klockan ett hade jag alarmet att ringa och hon åt en stund och kakkade. Sen sov vi till lite före fem. Då åt hon en liten stund igen och sen sov vi till ungefär halv 8 då Robins alarm kom på. Så jag har verkligen fått sova mycket inatt för hon äter bara 15 minuter åt gången, och då äter hon väldigt effektivt. Sväljer precis hela tiden. Hon är så snäll och duktig vår lilla tös:) Theodor somnade halv 9 och sov tills Robin for till jobbet ungefär 12 timmar senare. Nu är jag alltså ensam hemma med båda barnen. Robin slutar runt 4 men före det kommer hans mamma och syskon hit:) Ska bli kul att visa upp lillan för dem:) Och roligt att få sällskap!
Theodor verkar annars väldigt stor nu. Ni kan tänka er vilken skillnad det är att byta blöja på en 3kg och en 12kg! Nu sitter han i sin matstol som är nerfälld till en "bil" och äter frukost framför Bolibompa. Jag har just matat lillan och hon sover på soffan nu. Har hunnit prata lite i telefon och äta frukost också. Ska försöka få ihop en förlossningsberättelse nu också:) Vi har ett namn som vi funderat på åt lillungen men vi har inte bestämt oss till 100% ännu.

torsdag 16 februari 2012

At this very moment

Om en liten stund



Vi väntar på att gubbarna ska hämta oss:) För nu är allt klart för hemfärd! Ska bara skriva ut oss sen när vi går:) Det ska bli så skönt att komma hem! Men jag är lite fundersam över hur mycket kläder fröken ska ha på sig. Är väl ganska kallt idag tror jag. Åh vad det ska bli kul att komma hem! Och lillisen äter mycket bättre nu redan:) (och vi MÅSTE hitta på ett namn åt henne snarast)

Girl-power!

Ni kan inte ens föreställa er hur nervös jag var när hon skulle vägas, på tom mage. Och gissa om jag blev lättad när vikten idag visade med än 100 gram mer än igår! Så bara läkarundersökningen går bra så får vi komma hem idag!:) Gulheten har kollats och den går inte upp så det är det inga problem med. Mjölk har jag så det räcker. Hon orkar inte suga ut allt så jag får pumpa lite tills hon blir starkare. Hon verkar ganska pigg nu när hon äter:) Men hon har faktiskt sovit bra inatt! Jag har varit trött varje gång klockan ringt men jag har sovit bra däremellan:)

Väntar

Fröken har sovit i 3 timmar nusen hon åt i 40 minuter. Bara hon vaknar så kommer sköterskorna hit och väger henne. Sen lär hon vara vrålhungrig. Snart snart så vet vi om vi får komma hem. Åh, hoppas hoppas!

onsdag 15 februari 2012

Gäsp

Börjar bli lite trött här. Egentligen får jag väl nog sova men nattpersonalen kommer säkert in här en sväng snart. Lill-tösen är matad. Både ammad, flaska med bröstmjölk och flaska med ersättning. Hon somnade när hon ätit hälften av ersättningen. Hon är inte den lättaste att mata. Gnäller lite när hon är hungrig men annars så är hon så tyst och snäll. Ställer in mig på att det kan ta flera dagar innan vi kommer hem men jag hoppas verkligen att hon äter tillräckligt bra nu så vi får fara hem imorgon. Men jag vet inte vad kriterierna är för att vi ska få fara hem. Åtminstone får hon väl inte ha gått ner mera. Får se vad de säger imorgon. Om hon är likadan inatt som på dagen så lär jag få sova bra inatt:) Gonatt!

Tröttis

Lilla fröken sover mycket. Mins inte att Theodor sov så här mycket. Hon är för trött för att äta ordentligt.. Ganska svårt att få i henne mat när hon bara somnar. För mat finns, det är det ingen tvekan om. Tror att jag pumpar ur och ger ur flaska sen senare. Bättre det än ersättning. Och så borde inte mjölkproduktionen störas av det. Hon har fått ersättning två gånger idag och hon drack nog en del av det men spydde upp lite och klottade mycket för det var ur en mugg. Tar nog flaska nästa gång. Åh jag hoppas verkligen verkligen att hon går upp i vikt nu och att vi får åka hem imorgon!
Robin och Theodor for just hem. Hoppas att de imorgon kommer hit för att hämta hem oss. Håll tummarna!

Lilla fröken fundersam


Efter en halvtimmes amning och lite ersättning tur (och retur) på det är hon så glad och nöjd:) Ligger i famnen och tittar med stora ögon. Resten av familjen är så småningom på väg hit och då tror jag att vi för lillasyster till kansliet och går ner till kantin på en ordentlig kaffe:)

Skönt att höra att jag inte är den enda som blev ledsen när man inte får åka hem. Det känns redan lite bättre och snart får jag krama om Theodor i alla fall:) Det är lite svårt när man inte riktigt kan förklara åt honom hur allt ligger till. Nu ska jag gosa med beeebis:)

Nejnejnej...

Vi får inte åka hem idag. Och mina mammahormoner blåser upp det till en större sak än det är. Hon har gått ner för mycket i vikt så nu ska det börjas med ersättning var tredje timme. Jag ville verkligen verkligen åka hem idag! Skit också. Nog för att det vitigaste är att fröken är frisk och växer som hon ska men jag är ändå besviken. Och de kunde inte kläcka ur sig det här tidigare när de vägde henne utan väntade tills det var ca en timme kvar innan det sista läkarbesöket.
Theodor har gått omkring och släpat på ytterkläderna hela morgonen för han skulle hämta hem sin mamma och nu får han inte göra det. Skit också. Ingen glad mamma idag. Tycker att de hade kunnat förvarna om det här igår, för enligt sköterskan så var viktminskningsprocenten så hög igår redan.
Mest tycker jag synd om Theodor. Snart tror han väl att jag aldrig kommer hem igen...

Amningsnapp

Så fick amningsgummit göra entre. Temperament är något fröken inte saknar. Konstigt klockslag att blogga. Vi sov just 4 timmar i sträck vilket var skönt:) Nu verkar hon ha ätit färdigt redan. God fortsättning på natten;)

tisdag 14 februari 2012

Dagens chock

*spoilervarning*
När jag fick förlossningspappret och ser hur lång tid krystningen tog: 1 minut!

Imorgon åker vi hem mitt på dagen om allt ser bra ut på läkarundersökningen:) Wihooo!

Ensamt

Robin och Theodor for just hem. Jag utnyttjade tiden de var här med att gå i duschen och låta Robin byta kakkablöja;) Prinsesstårta hade de med åt mig och en bukett röda tulpaner:) Roligt med sällskap men jag skulle gärna ha följt med hem. Nå imorgon kanske vi slipper hem!:)
Lilla fröken, som ännu inte har något namn, har börjat använda napp. Hon hat stort sugbehov men orkar inte suga fast vid mig förutom när hon ska äta så det blev skrik och gnäll. Det var faktiskt en sköterska som rekomenderade att vi börjar med napp och hon sov så snällt med den i munnen och sa till när hon var hungrig på riktigt. Hon äter ganska sällan och korta stunder men jag hoppas att hon får i sig tillräckligt!
Märke annars lite rolig fakta angående henner siffror. Född 03:51, den 13/2, 3530 gram, 50 cm och 35 i huvudomkrets. Många femmor och treor:p Hoppas att vi får åka hem imorgon.
Nu sover hon och jag borde väl göra det samma men är inte trött. Är lite uttråkad så det är väl bara att vänta på kvällsmaten om 2 timmar nu då. Kommer att bli dyrt att veckohandla när min aptit vuxit så mycket;)

Tack!

Förresten, tusen tack för alla gratulationer!:)

Mat



Njuter av en bakelse medan lilltjejen bara sover och sover:) Jag skulle kunna äta hur mycket som helst! Finns mycket plats i magen för mat nu;) Ca 3,2kg vägde tösen idag. Hon är så liiiten! Ganska stor viktskillnad mellan henne och storebror;)

Trevlig vändag!

Jag har faktiskt sovit en hel del inatt:) Några vakentimmar med amning som börjar gå bättre hela tiden:) Tänk att jag ännu igår var gravid! Märkligt hur snabbt saker och ting ändras:) Efter maten tror jag att mina pojkar kommer hit igen:) Hoppas att Theodor är snäll med sin far. Ställde mig på en våg i morse. 60.6kg och före jag blev gravid vägde jag 60. Inte många extra kilo här inte, men jag äter väldigt mycket istälet. Behövs säkert för amningen.
Förlossningsberättelse får ni när vi kommit hem. Vill inte skriva den på telefonen och har inte fått förlossningspappren ännu.
Hoppas att ni alla får en riktigt bra vändag!

måndag 13 februari 2012

Livet på BB

Theodor kom och hälsade på sin lillasyster idag. Han konstaterade att ja, där är en bebis oj oj och sen började han härja omkring. Han var nog ganska så trött. De var här i några timmar i alla fall och det var roligt med sällskap:) Skulle gärna ha följt med hem men det går ju inte. Tidigast i övermorgon slipper vi hem på grund av GBS infektionsrisken.
Lillan, som ännu inte har något namn, sover mest hela tiden. Ätit har hon inte gjort på flera timmar nu men jag ska vänta och se om hon skulle ändra sig och bli hungrig snart. Jag ska hämta kvällsmat åt mig just och se på tv. Har ingen rumskompis för tillfället. Lyx! Men det droppar säkert in någon inatt. Tösen ska bli pickad igen för att kolla crp en sista gång ikväll men det är först 11. Tror att jag sover då:p
Mest njuter jag nog av nyfödd bebis och är så lättad att hon kom ut redan:) Det trodde jag inte för ett dygn sedan! 2 timmar innan hon är född var jag ännu tveksam till om det verkligen var på riktigt:p Tänk så snabbt det kan vända! Så inget öppet dagis för vår del imorgon;) Får fira alla hjärtans dag här istället. Vi som egentligen skulle ut och äta, veckohandla och hämta paket på posten:p Men jag ligger nog heldre här och snusar bebis:)

Kommer det en till?!

Aj aj aj dessa eftervärkar. Inte roligt, men som tur är får jag ta ordentlig värkmedicin mot dem. Känns nästan som att förlossningen startat igen och jag har fått nog av smärta för en tid framöver;)
Lilla fröken sover mest bara och har spytt lite fostervatten. Kakkat två gånger han hon hunnit med och kissat ner mamma redan i förlossningssalen;) Nu äter hon för för andra gången i sitt liv. Amningen verkar fungera bättre nu än med Theodor:) De håller ett extra öga på henne här och har tagit blodprov för att kolla infektionsvärdet eftersom jag inte hann få någon antibiotika vid förlossningen för min grupp b streptokock men hittills inga tecken på infektion:) Snart kommer Robin och Theodor hit. Saknar dem!

Välkommen till världen lilla vän


Inatt klockan 03:51 föddes vår efterlängtade dotter. 3530g och 50cm liten:) Hade världens smidigaste förlossning! Hade aldrig kunnat drömma om det:) Var helt öppen när vi kom in och 50 minuter senare föddes hon helt naturligt utan smärtlindring, precis som jag ville:) Nu ska jag äta frukost och sen lära känna denna lilla varelse:)

söndag 12 februari 2012

Nähhä

Panadol funderade inte. Och att ligga ner när värkarna kommer är tortyr så jag har bänkat mig i soffan med varm rispåse på magen. Inte den bästa tv tiden att vara vaken nu, bara en massa mord på tv:p Förutom "bluffare i byggbranschen" som jag har på i bakgrunden nu. Hur ska jag överleva en natt utan sömn? Jag har blivit så bortskämd med att Theodor sover bra på nätterna och har inte varit vaken 24 timmar i sträck sedan Theodor föddes! Det behöver ju inte bli så nu. Mitt i allt slutar värkarna komma och jag får sova men som det ser ut nu så blir det ingen sömn inatt. Jag gissade ju att värkarna kom med 8 minuters mellanrum här tidigare men klockade dem nyss och det är nog bara 4 minuter mellan dem. Men jag kan skriva blogginlägg på samma gång jag har dem så riktigt farliga är de inte. Det ska bli så mycket värre ännu. Finns ju en risk att det inte är på riktigt det här nog. I så fall är min kropp ganska elak mot mig. Tänk om det här avstannar och sen går jag över tiden 2 veckor till? Det skulle vara lite komiskt:p Robin är vaken ännu men jag får nog skicka honom i säng snart så han orkar om det här är på riktigt. Tror att jag hoppar i duschen så småningom om det blir värre. Skulle vara skönt med ett badkar nu:) Förlåt för alla tjatiga inlägg om samma sak nu men jag har inte mycket annat för mig än att blogga. Och ingen är vaken för att läsa det;) Kanske ska plocka fram värktimern på internet nu så att jag får lite mer exakta siffror. Tur att jag sov ganska bra förra natten!

Kanske ändå?

Okej, jag börjar bli lite nervös nu för värkarna är kvar med ca 8 minuters mellanrum och de hindrar mig från att somna. Har tagit två panadol nu i alla fall så får se om de slutar. Skulle väldigt gärna sova! Alla tankar som snurrar i huvudet just nu gör det inte lättare att somna. Tänk om det faktiskt är på riktigt? Ska jag inte gå över tiden mer än så här?! Time will tell:)

Falskt alarm

Som jag visste från början så var nog sammandragningarna falskt alarm. De kommer väldigt sällan nu. Men mitt ben har fått fnatt! Känns som att vänster benet ska falla bort när jag stöder på det. Har hört något om det men minns inte vad eller av vem. Känns konstigt.

Uppdatering

Inget spännande härifrån. Har fortfarande förvärkar nog men inte regelbundet och de är korta och gör inte speciellt ont. Förhoppningsvis gör de någon nytta men jag tror inte att det blir bebis ännu på ett bra tag.
Jag och Theodor har varit ute med grannarna nu på eftermiddagen tills Theodor blev för trött. Nu är han ganska trotsig och tvärtemot igen. Det var riktigt skönt väder! Så småningom får vi börja med kvällsmaten. Theodor lär somna tidigt ikväll. Hoppas att han sover bra inatt. Mina sammandragningar lär försvinna senast när jag somnar. Hade inte såna här förvärkar med Theodor alls. Där började allt bara pang bom, men då var jag redan mogen och öppen. Tänk hur olika graviditeterna kan vara trots att det är samma mamma! Jag håller er uppdaterade:)

Förvärkar

Vet inte om jag ens borde skriva det här så ni inte får några falska förhoppningar men jag har faktiskt lite förvärkar idag:) Men men MEN jag tror absolut inte att det är något på gång. Har haft såhär tidigare i graviditeten också och då har de inte gjort någon nytta alls. Bra att livmodern övar:)
Håller på med maten nu och har parkerat Theodor framför barnprogram.

Jag uppdaterar nog sen om de här sammandragningarna leder till något så inga onödiga telefonsamtal till mig idag tack. Vi hör av oss om det behövs barnvakt osv. Jag känner min kropp bäst så ingen annan ska tro att de vet vad som sker.

2 dagar över

Har sovit lite bättre inatt som tur är:) Men typiskt att jag vaknar så här tidigt. Theodor skulle sova ännu om inte wc var vägg i vägg med hans rum. Högst 12 nätter kvar före igångsättning:) Så det är bara 12 nätter med dålig sömn på grund av graviditeten. Eventuellt någon natt till om igångsättningen drar ut på tiden. Det vet man ju inte.

Idag då. Inga planer alls. Ska nog bara ta det lugnt. Kanske baka något om jag blir på humör för det. Tänk att det är söndag igen! Tycker att det är söndag lite hela tiden:p Idag skulle annars vara ett ganska trevligt födelsedatum 120212, men det är nog inte bebisens födelsedag idag. Undrar om vi får en lillasyster eller lillebror åt Theodor:) Jag tror att det är en lillebror men vem vet:) Inom 2 veckor borde vi veta.
En lite jobbig sak med att gå över tiden är att många andra inte gått över tiden av mina vänner. Så det slår mig ofta att "om jag var som henne skulle jag ha fått igår". Om jag är som jag var med Theodor så får jag först om 14 dagar men det borde alltså bli igångsättning före det. Hoppas att det inte tar en evighet sen när det sätter igång eller sätts igång!
Ja det var denna morgons funderingar:)

Ett glas för mycket

Nej jag menar inte alkohol. Ett glas cola tål jag bra men efter två får jag halsbränna. Tur att jag inte gav mig på den sista grape halvan också! Idag har jag misslyckats med matlagningen två gånger men sen bakade jag scones och då vände lyckan:) Vi vann inte på lotto. Jag har broderat på tavlan hela kvällen och ska nu försöka sova. Hoppas att jag får sova inatt och att Theodor sover bra! Han somnade ovanligt snällt idag trots att han inte verkade trött.
Klockan är över 12 så nu är det bara 10 dagar kvar till övertidskontrollen:) Nästan ingenting ju! Inga sammandragningar ikväll alls men en ganska livlig bebis:) Nu sova! Gonatt:)

lördag 11 februari 2012

Trotsig unge

Theodor går mig verkligen på nerverna ikväll. Han är helt tvärtemot och bet mig i fingret idag när jag försökte få papper ur munnen på honom som han hann svälja. Han börjar säkert bli trött. Fruktkrämen blev väldigt styv och jag har inte orkat vispa grädden, som luktar lite mystiskt, ännu. Vi har alltså inte ätit ännu och det gör ju ingen mindre gnällig när man går hungrig. Mår lite halvdåligt, säkert på grund av att jag inte ätit på en stund, och det gör mig inte mera sugen på att släpa mig upp ur soffan och vispa grädde. Blöh. Hoppas att jag får sova bättre inatt så kanske jag är på bättre humör imorgon.

En dag fördriven

Ingen bebis men en trevlig eftermiddag på stan med fsmiljen blev det:) Jag köpte nya solglasögon eftersom Theodor bröt sönder mina gamla. Också Theodor fick nya solglasögon och en vit skjorta så han har något fint att ha på sig på balen på tisdag:) Robin fick nya byxor och jag en deoderant. Dessutom fikade vi på café och köpte några lottorader till kvällens megapott. Om bebisen inte tänker titta ut på en stund så måste man ju ha något roligt att göra under tide som att vinna några miljoner:) Om det skiter sig så har jag Coca-Cola i kylskåpet att trösta mig med;) Har beställt efter lite kläder från Ellos och en parfym som jag suktat efter länge så nu har jag också det att vänta på:) Och om en vecka ungefär borde min mammalön falla in på kontot:) Bara roliga saker framför mig! Inte alltid som det är så, så jag borde njuta nu:) Vi ska äta fruktkräm med grädde idag men gräddn gick ut igår... Månne den går att äta i alla fall?

Theodor fick förresten ett raseriutbrott i stan idag. Vi gjorde misstaget att låta honom gå själv en stund och det gick inte så bra. Han ville bara springa iväg. Hur får man ungen att lyda? Det kan ju ske olyckor om han fortsätter så och springer till fel ställe...

1 dag över

Ja då får man börja räkna uppåt igen då:p
Känner mig piggare nu än i morse trots att jag sovit dåligt. Kanske för att maten snart är klar och sen ska vi in till stan och fördriva tid:) Förhoppningsvis gå igång förlossningen, haha;) Nej inga tecken på att bebisen skulle vilja komma ut detta datum heller. Verkar som att det skiter sig med våra ett-nolliga födelsedatum här i familjen.
Högst 13 dagar kvar till igångsättning. Just var det ju 20!:) Så tiden går framåt. Hoppas att den fortsätter gå framåt i samma takt som förut fastän jag passerat beräknat datum. Och hoppas att jag får sova nästa natt! Om inte så ska det vara av en giltig orsak som t.ex. att jag föder barn.
Det är konstigt hur jag tycker att det är mer spännande när någon annan är gravid de sista veckorna än när jag själv är det:p Men om jag skulle tycka att det är spännande hela tiden så skulle jag nog få något fel. Men varje gång jag stiger upp ur sängen så finns tanken "tänk om vattnet går nu" i huvudet fastän jag verkligen försöker att inte tänka så! Och varje morgon är jag lite besviken över att inget startat under natten eftersom de flesta förlossningar startar under natten.

Nu börjar maten vara klar så jag ska duka på bordet. Uppdaterar sen när jag gått igång förlossningen;)

Kunde inte sova

Har i princip legat vaken i tre timmar. Tyvärr inte på grund av sammandragningar. Har ont i halsen, mår lite illa och hittade ingen bekväm ställning att sova i. Och inte en enda sammandragning sedan igår kväll så här är det lugnt. Men jag är på lite dåligt humör av att ha sovit för lite. Hoppas att nästa natt blir bättre annars börjar jag snart bli desperat att få ut ungen så jag kan få ha det lite bekvämare när jag väl får sova för att ligga vaken på natten är ingen favorithobby direkt. Och idag har vi ingenting inplanerat alls så får se hur snabbt dagen går och om jag lyckas stjäla lite tid att sova:)

fredag 10 februari 2012

Min hals...

Fick plötsligt ont i halsen igen. Trodde att förkylningen var över redan ju!
Theodor somnade i min famn ganska tidigt idag. Får hoppas att han sover inatt. Gravidstatus då: Har lite sammandragningar men de gör inte ont. Trycker bara neråt och de kommer inte ofta alls så jag tror inte att något är på gång. Inatt vill jag faktiskt sova! Och det lär jag nog få göra också:) Kommer ingenting bra på tv ikväll och jag är inte riktigt på humör att brodera idag så får se om jag slocknar på soffan:p

Lilla spöket Theodor


Barnskratt

Jag och Theodor var över till våra kära grannar och lekte en stund idag:) Riktigt roligt men jag tror att vi vuxna kommer bättre överens än ungarna;) När vi for hem så träffade vi en kvinna som hade en hundvalp på 5 månader. Och som Theodor skrattade åt hunden när den var nyfiken på honom. Det är inte ofta man hör honom skratta så mycket som han gjorde då, fastän han nog blev omkullknuffad:)

Just idag

Idag måste jag för första gången ta och sätta mig ner för att få på mig mina vinterstövlar. Är väl egentligen ganska konstigt att jag hittills klarat av att stå på ett ben och göra det men idag gick det inte mera. Idag var också första gången som vinterjackan inte gick fast. Så jag börjar vara klar med det här att vara gravid nu för en tid framöver.

Vi har varit ute idag. Bl.a. så hämtade vi posten och Theodor hade fått ett paket från sin mommo och moffa. Lätt att locka in honom med det sen när vi var klara ute;)

Och så har vi skottat lite snö:) Men det var inte mycket och var inte tungt.
Och det röda "bandet" mellan mig och Theodor är en superbra uppfinning! Lagom långt och elastiskt så han får springa omkring utan att han springer ifrån mig. Tro mig, om han skulle springa iväg nu så skulle jag inte komma ifatt honom så att gå ut utan bandet skulle nog vara en stor risk i trafiken... Min foglossning är värre idag än förr men jag antar att det har att göra med att bebisens huvud trycker på mera.
Ja roskisarna förde vi också ut så nu är det bara disken att ta hand om här före Robin kommer hem. Men jag ska vila lite först. När jag vaknar på morgonen runt 7 så kan jag inte somna om mera. Vet inte varför men det gör mig istället trött på dagen. Theodor vaknade faktiskt redan lite över 8 idag så får se hur tidigt han somnar ikväll.
Oj oj, att smidigt hoppa upp ur soffan och springa efter Theodor är ett minne blott;) Börjar faktiskt känna mig ganska klumpig nu och, som sagt, färdig med det här. Men nu är det snart helg och det betyder att jag inte ensam tar hand om Theodor:) Sen är det bara måndagen som är lite jobbig för på tisdag ska vi till öppet dagis på bal och sen ut och äta. På onsdag far vi säkert också till öppet dagis och så hittar vi förhoppningsvis någon som vill träffa oss på stan på eftermiddagen. Torsdag har vi inget inplanerat och på fredag blir det rådgivning igen. Sen är det plötsligt helg! Öppet dagis på tisdag och överburenhetskontroll på onsdag och sen igångsättning någon dag efter det. Så ser den närmaste tiden ut för oss om bebisen inte kommer ut av sig själv. Ja nu blev det här ju ganska långt igen. Har lite mera att komma med nu när det är lite spännande;)