lördag 30 april 2011

Glada vappen

Tycker att det låter helt fel gramatiskt men det ska väl vara så. Fick sova en timme längre än vanligt inatt:) Idag blir det antagligen ingen uppdatering eftersom vi ska iväg och handla och på kvällen ska vi grilla med grannarna:) Hoppas att ni får en riktigt trevlig valborgsmässoafton!

(Sista dagen att osa idag)

fredag 29 april 2011

Fredagsmys del 2

Fredagsmys del 1

Paraply och Theodor


Theodor

Det är helt otroligt hur mycket som sker i utvecklingen nu! Om jag skakar på huvudet så härmar han mig. Sanna sak gäller när jag nickar, klappar i händerna och vinkar:) Om man säger vinka åt honom så vinkar han också och om man säger klappa så klappar han:) Hanblir lättare att kommunicera med för varje dag som går:P Och så somnar han så snällt genast när man lägger honom i sängen:) Det jämnar ut sig, för de första månaderna sov han bara om man gungade vagnen fram och tillbaka eller när han blev ammad. TUR att han inte förblev sådan!
Han sover i sin säng nu och kommer antagligen att sova åtminstone en timme. Sen får jag nog väcka honom så att han hinner äta innan vi ska in till stan igen.

Angående lekhagar så förstår jag inte varför det finns så många som är emot dem. Jag tycker inte att det är världens nödvändigaste sak så om vi inte hade fått låna en av mina föräldrar så hade vi inte köpt en. Men jag tycker att det är jättebehändigt att ha honom i den när jag vill få någonting gjort. Dessutom är han nöjd där. Den är ju större än spjälsängen så liten är det då inte. Nä, jag förstår inte vad folk har emot dem och kommer nog aldrig att förstå. När man har ytterdörren till huset stängt så stänger man ju också in barnet i så fall. Jag har lekt i lekhage när jag var liten och har inte fått några men av det alls. Skönt att kunna gå på toaletten utan att släpa med sig ungen in dit.

Under en månad kvar

Nu är vi nere på 29 dagar kvar till bröllopet. Om exakt en månad kommer jag första gången att vakna upp som fru:)
Idag får jag äntligen prova klänningen med underkjol! Härligt:)

I morse så ösregnade det, men nu skiner solen:) Theodor vaknade inatt och hade tappat nappen. Det brukar inte hända, men igår kväll kände jag på mig att inatt hamnar jag att stiga upp, och rätt hade jag.

det gör ont i mina ben. dels på grund av att rullskridskorna skavade (fick till och med ett skavsår på benet) och dels för att vi faktiskt gick in till stan igår. En timme tog det:p En snäll Bibbi kom hit med blåbär åt oss igår! Så nu får jag baka paj:) Men kanske inte idag. Idag är det kungabröllop, One tree hill, underkjolsprovning och veckoslutshandlande på chemat. Får nu se hur mycket av det som jag hinner med sen i slutändan.

Jag saknar min dator... Det är inte likadant att sitta och skriva på någon annans. Inga bilder får jag in. Och från mobilen är det lite halvjobbigt att blogga också. Nå, får kanske min sladd redan ikväll om jag har tur, men antagligen först om en vecka. Hoppas att ni står ut med lite sämre inlägg nu ett par dagar till.

Tycker att bröllopet ändå börjar kännas under kontroll. Paraplyet är det bästa inköpet hittills;) Det är ändå inte så jättemycket kvar att göra. Åtminstone så käns det okej idag:) Kandke för att jag får prova min brudklänning med underkjol:D

Började ta nässprayen idag så får se om jag slipper snuvan till bröllopet. Har haft den i ett år och 10½ månade nu så jag börjar bli lite trött på den, men jag har också vant mig vid den (hur det nu hänger ihop). Jag har drömt en massa konstigt idag. Drömde att klänningen som kungliga bruden ska ha var vit med svarta prickar och hade ett lååångt släp. Drömde att inga av våra bröllopsgäster pratade med oss under bröllopet. Drömde att vi hade "brutit" oss in i någon annans hur och tittade på tv där eftersom vi annars bara bodde på en strand. Drömde att en bekant till mig hade fått cancer. som ni märker harjag haft fullt upp inatt! Tur att inga av drömmarna är sanna i alla fall:)

torsdag 28 april 2011

Framåt

Stort paraply, skor till Theodor, gästbok, pennor och ljus inköpta till bröllopet. Så nu är mina och Theodors kläder klara:) Ja, underkjolen ska bokas och provas imorgon så DÅ är jag klar:) Robin saknar ännu skor, slips, skjorta. Men det hinner vi nog med. Börjar bli lite stressad över att det bara är en månad kvar! Meeen, det blir nog bra:) Inte så farligt många punkter kvar på listan. Och de flesta har meddelat att de kommer:) Nu ska jag börja med maten åt oss alla:)

På stan


En månad!

Robin är hemma så jag kan inte vara på hans dator lika mycket. Och när Theodor vaknar och har ätit ska vi GÅ in till stan med Emma och Lucas:) Jag har varit till läkare och fick recept på både nässpray och allergimedicin så nu kanske min näsa slutar rinna. Ska ta blodprov också. Natten har varit som vanligt. Fick sova till 7 och Theodor sov hela natten:) Nu ska jag äta upp min mat. Min telefon kanske hinner få så mycket störm i sig så jag kan skriva ett inlägg i stan sen:) *Saknar min dator...*

Idag är det bara en enda månad kvar till bröllopet! Ska köpa lite bröllopssaker i stan idag:) Ha det bra!


onsdag 27 april 2011

Home

Vi kom just hem från en lyckad mamma-barn träff, som vanligt:) Så roligt att träffa alla bebisar (och mammor såklart) igen:) Jättegod paj bjöds det på + min citronpaj som var helt ok också:) Och maffiga chokladmuffins! Theodor somnade i bilen på väg hem och blev riktigt arg när han vaknade. Han somnade genast om när han kom i säng.
Jag är på Robns dator nu igen, för han är i skolan och skriver prov. vi ska hämta honom senast 17. Kanske vi far in till stan och fixar lite bröllopsstuff då på samma gång:) Beror på hur mycket Robin har att göra förståss. Han har bara två dagar kvar i skolan innan han får sommarlov(=börjar jobba). Jag ska skaffa ett busskort, eller en ny cuiel. Helst båda:p Funderar allvarligt på att börja prenumerera på Vasabladet. Vi får bara reklam hit. Skulle kännas lite mer vuxet att prenumerera på en riktig dagstidning.
Har inget jag måste göra nu innan vi ska hämta Robin och det är skönt! Passade på att efterspänna ringarna (=däcken på bilen) innan jag kom in så nu behöver jag inte vara rädd att deska lossna när jag kör:p Tyckte att bilen krängde till lite konstigt när jag körde men jag vågade inte nämna något åt Emma, hehe:p Men hjulen satt fast bra nog så det var säkert bara ett gupp eller min körtalang:) Borde verkligen köra bil oftare. Har blivit en så osäker chaufför när jag kör så sällan. Är nervös ett dygn innan jag ska köra men sen går det hur bra som helst i alla fall coh käns inte konstigt. Det var rusning nu när vi kom hem så en hel del bilar i rörelse. Lär inte vara mycket mindre nu när vi ska hämta Robin.
Nu blev det mycket bil i inlägget så jag ska avsluta:)

Baka koka



Allt upptaget. Tur att Theodor sover!

Haha...

"Bara älskar att planera..." Inte lika mycket nu mera!

Nä nu ska jag fortsätta med pajen och börja med maten också. Paj, gryta och mat åt Theodor på samma gång. Lycka till!

Dator

ÄNTLIGEN är jag på en riktig dator:) Lånar Robins så det blir ett liite ordentligare inlägg nu. Vi fick sova en halvtimme längre än vanligt i morse, dvs. till halv 8. Skönt! Sen var Theodor ganska nöjd med oss i sängen så vi fick ligga och dra oss ordentligt:) Robin har skola hela dagen idag, men han kommer hem och äta för efter maten ska vi på mamma träff:) Håller på att baka en citronpaj nu att ta med och så småningom ska jag börja med maten men jag har tid att vara på datorn en stund nu. Theodor sover i sängen så. Är väldigt sjuk i kroppen från gårdagens rullskridskotur. Speciellt ena höften, från när jag föll. Usch vad jag skäms! TUR att det inte finns så många som känner mig här ännu;)
Theodor i sin nya Me&I tröja:)
Mjöd

Igår så gjorde vi mjöd! Det är första gången i hela mitt liv som vi gör det. Det börjar lukta mjöd nu så vi borde ha gjort rätt:) Ikväll ka vi hälla den i flaskor så borde den vara klar lagom till vappen:)

Det är flera som har anmält att de kommer på bröllopet nu:) Bara några få kvar, men jag vet att de flesta av dem nog kommer:) Imorgon är det bara en månad kvar! En enda liten månad! Längtar efter att slippa planeringen och få bli Robins fru iklädd den vackraste klänningen i hela världen:) Den hät vekan kommer i alla fall att gå fort. Ja, det är ju redan onsdag så den har väl redan gått fort:p Läkare imorgon och sen underkjolsprovning på fredag:) Robins brors sambo kommer med och vaktar Theodor:) Undrar hur stor mage hon har fått. Saknar min så det är lite roligt att folk i min omgivning är gravida:) Det är inte så många som är det men några.

Ber om ursäkt för att det här blir ett superlångt inlägg men jag måste få vräka ur mig nu när jag för en gångs skull sitter vid en dator!

Jag börjar nog bli nervös inför bröllopet. Nervös för att gästerna ska ha tråkigt eller att något ska gå helt fel. Men mellan mig och Robin har det aldrig känts mer rätt:) Det kommer att bli så konstigt att byta efternamn!
den 7/5 ska jag och provkammas på riktogt och så ska vi beställa blommor. Ska försöka få in ett besök till festlokalen under samma helg också. Programbladspärmarna har vi äntligen funderat klart hur de ska se ut! Så jag får börja på med dem så småningom:)
Vad annars då... Theodor gungade igår och tyckte att det var mycket roligare nu än förra gången. Om man säger knapp så pekar han på en knapp:) Han börjar förvandlas till en liten pojke istället för en bebis! Mins inte hur det var att hålla i honom när han bara var 4 kg. Skrämmande hur fort man glömmer! Men i höst kommer den ju en till bebis i släkten så då får vi säkert hålla den bebisen lite:) På söndag blir Theodor hela 11 månader! Tiden går för fort fram. Tänk att jag för ett år sedan gick och väntade på att förlossningen skulle starta. Var bombsäker på att bebisen skulle komma i april. Fick vänta mer än en månad längre. Ganska extremt:p

Nu blev det en massa svammel så jag är lite förundrad om ni faktiskt orkar läsa allt! (Ursäkta stavfelen. Robins dator markerar alla ord som felstavade och jag hinner inte läsa hela texten igen. Och så blir det bara mobilbilder tills vidare för det är krångligt att överföra bilder till Robins dator.) Hoppas att ni får en skön och solig onsdag:)

tisdag 26 april 2011

Helt slut


Var just ute och rullskrinnade med Emma (hon sprang). Föll en gång och såg ut som en 4åring som försöker rullskrinna... Inte lika roligt som jag mins det. Känder ändå ganska okej när vi började närma oss hemmen, men när jag kom innanför dörren så kändes det inte bra. Varmt och svettigt. Robin hämtade saft åt mig:) Nu äter jag karelsk pirog och ser på nyheterna:) Ska ta det luuugnt nu!

Snabb dag

Dagen har hittills gått jättesnabbt! Theodors mat puttrar på spisen och jag har hunnit göra en provdukning och funderat på programbladspärmar. En skalbagge kryper omkring under en låda på golvet. Är inte så förtjust i kryp så Robin får ta hand om den när han kommer hem efter 4:) Vi ska veckohandla idag också. Jag saknar min dator... Och jag bara älskar min brudklänning! Om bara en månad och två dagar får jag ha den på mig heeela daben!:) Längtar! Theodor står utan stöd allt mer. Han har inte tagit något steg ännu men han drog foten längs golvet i helgen igen så ett litet steg kan man kanske kalla det:) Undrar om han går på bröllopet?

Grått


Datasladden upphittades i Kronoby. Får se hur jag ska klara mig utan dator i över en vecka! Hoppas att jag inte behöver något som finns på den. Programbladen finns där men de lär jag inte printa ut ännu så det borde vara lugnt. I morse vaknade vi av Theodor som vanligt, men han sov hela natten! Nu sover han igen:) Det har ösregnat här någrq gånger idag.

På fredag ska jag och prova ut underkjol. Hade dubbelbokat mig imorgon för vi ska på mamma-barn träff:) På torsdag blir det läkarbesök. Så hela veckan är spikad! Grillning i helgen om vi hinner köpa en grill tills dess... Idag borde jag städa men jqg orkar inte engagera mig så här "tidigt" på morgonen. Får bli lite bröllopsfunderingar istället tror jag:) Borde sy fast ett band i klänningen så att bhn inte syns sen. Det är verkligen inte lång tid kvar nu! Prästen vi ska ha verkar riktigt bra:) Den här helgen har varit härlig! Förutom att jag saknade Robin när han blev bortrövad. Men han hade riktigt roligt:) Jobbigt att skriva inlägg från telefonen... Ja annars, byta ringar=byta däck. Kan vara lite förvirrande, men jag använder aldrig ordet däck. Hoppas att ni orkar vänta på ordentliga inlägg ännu 1,5 vecka:)

Neeeeej!

Nej nej nej! Jag har glömt datasladden i Tärjär! Nästa gång vi ska dit är om 1,5 vecka. Voi blä. Får använda Robins dator då, men hqn har någonting knepigt på den så jag tror inte att jag kan starta den rätt. Får vänta tills han kommer hem. Blir datapaus nu då, mot min vilja... Ska se om sladden har råkat hamna i en annan väska.

måndag 25 april 2011

På väg hem

Vi lever och är på väg hem. Hoppas att ni har haft en skön påskhelg!

söndag 24 april 2011

Påskmorgon



18 timmar sen jag sist hörde något från Robin. Natten har varit någorlunda okej, men Theodor har vaknat en gång nog. Påskbrasan var liten i år. Igår cyklade Batman in i vår bil så vi har ordentliga repor i bilen... Robin vet inte om det ännu. Ville inte förstöra hans kväll igår. Undrar om hn ens har med sig telefonen för han svarade inte på mitt meddelande igår. Hoppas att han har haft roligt och kommer hem välbehållen:) Hur firade ni påskafton igår?

lördag 23 april 2011

Svensexa

Och nu var det Robins tur:) Han öppnade dörren för ett gäng fula häxor som rövade bort honom. Nu är jag hos svärmor med Theodor och hans faster. Vi försöker få tiden att gå fram nu fastän vi inte har någon underhållning. Theodor sover och det kommer ingenting på tv. Ikväll ska vi till påskbrasan:) Robin hade ingen aning om att han skulle bli bortrövad idag:) Hoppas att de har kul och att de är försiktiga med honom!

God morgon!


Theodor får vara en liten påskhäxa idag:) Det är så soligt och varmt ute så vi ska ut snart:)

fredag 22 april 2011

Varmt


Så otroligt härligt väder ute i solen! Snart ska vi äta, sen byta ringar under bilen och sen på kaffe till min farmor och farfar.

torsdag 21 april 2011

Halvvägs


Sömntutan:) (som vaknade med ett ryck när jag tog bilden och hade glömt att kamrealjuder var på) Vi är halvvägs och njuter av vårvädret och att vi inte är sjuka!:)

Glad påsk

Nu ska jag bara äta två piroger och sen packar vi oss i bilen och åker. Om en timme borde vi senast starta men helst lite tidigare så vi hinner in via butiken i Kronoby.
Känns som att jag har skrivit många inlägg idag, men det blev ändå bara 5. Nå, där har ni påskläsningen om ni tar ett inlägg per dag:) Nä, men jag ska nog uppdatera under helgen också. Det lovar jag:) GLAD PÅSK!!

Packar



Efternamn

Finns ingen annan som heter Josefin Sandbäck (=mitt nuvarande namn). Sökte på mitt kommande namn Josefin Holmlund och det finns åtminstone två sådana (bara på Facebook då). Så jag är inte lika unik längre om 37 dagar... Men jag tycker att Holmlund är ett fint efternamn och det passar ihop med Josefin som tur är! Ja, så nu vet ni vad jag heter på riktigt också. Tror inte att jag har avslöjat det tidigare så varsågoda! Det kommer att bli lättare att skriva namnteckningen snart:) Men det kommer att bli så konstigt att byta efternamn!! Hur många gånger kommer jag att säga fel. Hur många år kommer det att ta innan jag lär mig vad jag heter?!:p Men jag längtar verkligen efter att få heta samma sak som Robin och Theodor:) Känns lagom konstigt att Theodor har ett efternamn. Tänker inte på det så ofta. På vår dörr står det bara Holmlund men på postlådan har vi båda efternamnen. Tyckte det var onödigt att ha en dörrskylt med båda när vi ändå gifter oss snart. Posten kommer ju inte till dörren här.
Tänk när ens vänner också gifter sig och byter efternamn! Så förvirrande det kommer att bli.
Läste en artikel att det inte är lika vanligt att man byter efternamn mera. Egentligen är det lite konstigt att man byter eftersom man inte måste men jag ser det som en fin tradition och jag gillar förändringar så för mig är det en självklarhet:) (Nog för att jag gillar mitt nuvarande, men mina syskon får föra det vidare;)) Hittills är vi enda i Holmlundska släkten som för efternamnet vidare. Men det kommer ju en liten kusin i höst så får se "vad" det blir:)

Nu ska jag ta bort nagellacket från helgen innan vi ska träffa prästen. Han tror att jag fortfarande är på möhippa då och kommer inte att ta oss på allvar;)

Buzzador

I förrgår fick jag hem mitt buzzadorpaket med tandkräm och tandborste:) Verkligen roligt att få hem gratis saker nu som då att prova på. Den här gången var det då Pepsodent White tandkrämen och jag hade faktiskt tänkt köpa hem den så jag får lite vitare tänder till bröllopet, men nu behövs det inte:)

Just nu söker de föräldrar med barn födda Januari 2010 och senare. Kan verkligen rekommendera att bli medlem där! Länk
För att bli en Buzzador KLICKA HÄR.

Vigselsamtal

Har en del frågor till prästen som jag borde skriva upp till ikväll. 19:00 ska vi träffa prästen. Ganska sent men vi hinner inte tidigare. Här är kyrkan vi ska gifta oss i:)
Den här veckan har gått för snabbt. Vi hann ju bara vara här i tre hela dagar! Väldigt mycket fram och tillbaka nu. Men nästa vecka så är vi hemma på helgen:) I helgen ska vi förutom vigselsamtalet hinna vara till påskbrasan på lördag, helst till samlingshuset och titta, påskmiddag i Rönnbackan (hos mina föräldrar) och så ska vi träffa våra kompisar.
Nästa vecka ska jag till läkare och till brudklänningsbutiken och prova ut en underkjol, men annars är ingenting inplanerat så då ska jag fortsätta med bröllopsplaneringen. Robin får sommarlov om 8 dagar! Eller, han börjar jobba kanske det heter. Då är han borta längre dagar:( Men han får lön för det och har inga läxor:)
Nu har jag kommit till den punkten att jag inte räknar ner till bröllopet, istället får jag panik över hur lite tid det är kvar! Men jag vet att allt hinner ordna sig. Bara att tänka positivt:)

Skärtorsdag

Idag ska jag ha mycket gjort! Städa, packa, pyssla lite innan Robin kommer hem. Får se hur det här inlägget blir för Theodor är inte i lekhagen så han är lite överallt:p
Här är en spegel Theodor fick från Libero. Han hann kladda ner den ganska snabbt:p
En t-skjorta från samma ställe.
Dagens Theodor:)
Får hela tiden höra att han inte har hår på huvudet. Bildbevis på att han visst har det! (Fick använda macro men ändå:P)
Placeringskorten in progress.
Våra stackars stackars kycklingar som står i "påskgräset".
Vet inte hur det gick till men påskgräset började aldrig växa:( ALLA kan odla påskgräs, men tydligen inte jag.
Får se om Theodor får samma intresse för symaskinen som jag har;)

Det var lite bilder det:) Det känns fräscht att vara uppe så här tidigt! Theodor har varit gnällig inatt. Jag kände det på mig redan när jag la mig igår och mina misstankar stämde. Fick vara uppe med honom två gånger under natten. Robin började redan 8 idag så Theodor vaknade av hans alarm, tror jag.
Det är grått ute idag. Trist. Hoppas att det blir soligare. Nu ska jag plocka i diskmaskinen och packa väskan:) På samma gång som jag ska hålla koll på Theodor som för dagen inte trivs i lekhagen. Hoppas att ni har sovit gott:)

onsdag 20 april 2011

"Ligganerpågolvetochskrika"

Idag fick vi uppleva den första "ligga ner på golvet och skrika för att man inte får som man vill". Theodor var som vanligt på väg till diskmaskinen och jag stängde den helt. Då slängde han sig på mage vid mina fötter och började stortjuta. Nå, det gick över ganska snabbt nog:) Nu försöker jag få honom att somna i hans säng men det går inte bra. Han har varit svår att "natta" nu både igår och idag. Vill skylla på tänder men det kan vara vad.som.helst. Men jag tycker att han borde få flera tänder snart. Han fick 2 vid 4 månaders ålder, 2 till vid 7 så det skulle passa med några nya nu vid snart 11 månader. Tänk att han snart blir 11 månader! Helt sjukt. Kan inte förstå att han snart är ett helt år gammal! Och jag har inte sovit en ordentlig natt sedan han föddes, och jag lever ännu! På bröllopsnatten tänker jag sova läääänge nästa morgon! (På möhippan sov jag ju ostört men jag hade alarmet på klockan 10 så det räknas inte som att få sova ordentligt:p) Tänk att det har funnits en tid när vi sov till efter 12 på helgerna! Halv 3 tror jag är rekordet! Skulle kännas äckligt att sova så länge nu tycker jag:p Skulle bli panikslagen om jag märkte att jag sovit bort hela dagen nu! Ikväll tänker jag lägga mig tidigt.

Imorgon ska vi norrut igen. På vigselsamtal. Så jag ska packa inför helgen imorgon för vi hamnar att åka iväg genast när Robin kommer hem från skolan för att hinna fram i tid. Borde kanske bestämma vilka psalmer som vi ska ha också. Nu ska jag fila på bordsplaceringarna lite till. Det är svårt det här!

Det går frammåt

Nu har jag hunnit göra en hel del pysselgrejor som har med bröllopet att göra:) Sitter för tillfället och filar på en bordsplacering. Inte det allra lättaste kan jag lova! Hur ska man veta vem som kommer att komma överens med vem? Vi ska inte ha något egentligt program så gästerna får lov att underhålla varandra. (Låter skittråkigt men det blir nog bra, jag lovar! [Och de flesta har redan anmält att de kommer så ni kan inte ändra er nu;)]) Har klippt ut för många programhäftespärmar så nu funderar jag om alla ska få eget programhäfte eller om det blir ett per par. Tror att jag ska fixa ihop skilda häften åt barnen:) Det blir nog bra det!

Märkte en lite rolig sak idag. Jag har hoppat upp från nionde till sjätte platsen på bloggtoppen inom kategorin Ung mamma:) Kanske därför jag fått flera besökare nu.

Theodor sover för tillfället. Han var riktigt gnällig men efter en banan så blev han nöjd. Han sov "bara" tre timmar i dag. De senaste dagarna har han sovit fyra timmar i sträck på dagen så lite skillnad är det nog. Robin borde komma hem riktigt snart tror jag. Ingen jobbar väl så här sent?:p Nej nu ska jag fortsätta med bröllopsplaneringen när jag en gång har motivation. Nu SKA det gå framåt och det SNABBT!

Svenskfinland

Just nu känns Svenskfinlands framtid ganska skit. TUR att lagen finns så att
Sannfinländarna inte kan göra precis vad de vill. Jag vill inte vara tvungen att prata finska och jag vill inte flytta till Sverige. Jag är stolt Finlandssvensk och tänker förbli det!

När svenskfinland dog
Vappen kommer snart
Vår tid-Vårt land

Grått

Grått och regnigt ute idag. En riktig innedag med andra ord. Vi fick sova bra inatt:) Theodor vaknade igen 10 före 8. Igår kväll var vi i bastu. Det var tyngre än normalt vilket tyder på att jag kanske inte är helt återställd ännu. Men jag känner mig nog frisk:) Får i mig mat. Theodor är snuvig men annars pigg och glad. Jag och Theodor var ute och gungade igår och sen var vi över till grannarna en stund:) (Om ni tycker att det är förvirrande när jag skriver Emma och Lucas ibland, Emma och Joacim ibland och grannarna ibland så kan jag klarlägga att det är samma familj. Vi känner inga andra grannar)
Theodor idag med sin Polarn o. Pyret body. Tycker jättemycket om den, synd bara att de har sy dyra kläder. Men den här har faktiskt farit hållbar också. Vi har använt den i ett halvår nu men den är storlek 74 så den börjar bli för liten. Välanvänd men det syns inte!
Så här mycket snö har smält här nu! Härligt:)
Theodor i sin halare st. 68 och den går ännu på! Underbart:) Nästan bästa köpet vi gjort!

Idag tror jag inte att jag tänker göra så mycket bröllopsrelaterat. Behöver lite paus från det så allt bröllopspyssel är undanstädat nu för tillfället.

tisdag 19 april 2011

Skitsamma

Vad tjänar det till att ha en bra onlinebutik när vi inte kan bestämma oss vad vi ska ha. Suck. Ger upp för i dag och funderar över varför vi inte bara gifter oss i smyg.

Uppdatering

Jag är så otroligt lycklig (ja, LYCKLIG) att jag hittade den sidan som jag skrev om i föregående inlägg! Så lättad att det finns en smart människa som har plockat ihop allt bröllopskrimskrams som kan behövas på ett enda ställe! Erkänner att jag nästan har tårar i ögonen av lättnad;) Det här kommer att bli sååå mycket enklare än jag trodde! Och så fint det kommer att bli i festlokalen också!

Köpa online

Hittade en sida som har mycket bröllops"pynt". Tänk så praktiskt om vi hittar "allt" därifrån! Ska fortsätta titta nu... :)

GBS

Så att alla gravida ska bli testade mot GBS

(Man behöver inte donera någonting, finns en skild länk lite till vänster där man kan klicka sig vidare utan att betala)

Samtal

Äntligen tog jag tag i saken och ringde till rådgivningen för att boka ett års kontroll åt Theodor. Sen ringde jag också till brudklänningsbutiken och beställde tid för provning av underkjol. Så nästa veckas onsdag ska jag dit. Mycket inplanerat nu! Borde ännu ringa och fråga om vi kan kolla in festlokalen i helgen och så ska vi boka möte med kantorn.

21/4 - Vigselsamtal
27/4 - Underkjolsprovning
28/4 - Till läkaren angående min snuva
7/5 - Till blombutiken och bestämma blommor
28/5 - Bröllop!
1/6 - Theodor 1års kontroll

Ojoj... Det är en hel datum att hålla reda på kommande månad. Och flera kommer det. Meeeen, jag försöker att inte stressa upp mig:) Jag är optimistisk, men inte tidsoptimist. Hur det nu går ihop?! Det som är mest stressigt med bröllopet nu är Robins klädsel. Han har redan kostym men nya skor, slips, manchettknappar, skjorta(?) behövs. Dessutom hade han kanske tänkt beställa nya glasögon tills bröllopet vilket det börjar vara tid att göra nu. Men alla som känner honom vet att han är ganska "i sista minuten", men jag vill inte stressa honom heller. Nå ska nu försöka få iväg honom till optiker för hans nuvarande glasögon börjar tappa färg så de är kanske inte bröllopsfina längre. Om han inte sparar håret så långt så det kommer över bågarna;)

19 april

Tänk att det redan är "slutet" av april! Tiden går jättesnabbt nu när snön smälter:)
Jag känner mig mycket friskare idag! Ont i ryggen och snuvig är de enda symtomen som är kvar. Fick till och med i mig 2 brödskivor i morse. Innan det fick vi sova till 10 före 8. Lyx! Theodor har gnällt till inatt men somnade genast om. Det var bara Robin som vaknade av det men han hann inte ens tänka på att stiga upp innan Theodor var tyst igen så det verkar som att vi äntligen börjar få hela nätter nu:)
Igår tittade jag på En Unge I Minuten som vanligt. I börja av programmet så tycker jag synd om dem som har så ont och längtar verkligen inte efter att göra det igen, men i slutet av programmet blir man ju nästan lite avundsjuk;)

Angående riksdagsvalet så blev det ju en besvikelse... Det verkar verkligen som att det kommer att gå dåligt för finlandssvenskan. Vissa ledande partier, bland annat sannfinländarna (inte svårt att gissa), vill inte se SFP (svenska folkpartiet) i regeringen vilket inte har hänt sen 1975. Kom fram till att jag ska börja prata engelska istället för finska för att inte stöda finskan i alla fall:p
En enda positiv sak med att det gick så bra för sannfinländarna är att finländarna nu intresserar sig mera för politiken.

Jag är inte så värst politikintresserad så ni behöver inte oroa er för att det blir många politiska inlägg:p

måndag 18 april 2011

Så snäll

Theodor är nog världens snällaste "bebis" idag:) Han är så lugn, glad och nöjd. Ska väl egentligen inte skriva såhär för då brukar det vända... Robin är hemma nu igen. Han köpte hem god mat! Nam nam:) Kanske får i mig lite mat ikväll. Har ätit några Tuc kex idag bara. Jag vet inte hur många av er som tror att jag är gravid, men det är jag inte. Robins mamma frågade om jag var det i helgen när jag åt så dåligt. Längtar verkligen inte efter att bli gravid igen nu när jag kommer ihåg hur jobbigt det är att må illa och inte ha matlust... Nå, igår kväll fick jag i mig ganska mycket mat så kvällar verkar fungera bättre:) Theodor äter nästan ingenting han heller... Så det är något som vi båda har fått. Han lyckades, till min förtjusning(...), kakka ner sin pyjamas i morse. Blä. Nu ska jag nog snart börja med maten! Klockan har hunnit bli mycket och matlusten kommer sakta tillbakakrypande:)

40 dagar

Theodor har varit så snäll mot mig idag:) Först somnade han om i sängen så jag fick sova lite. Sen sov han längre än mig så jag fick lite egen vakentid. Nu är han jättenöjd i lekhagen så jag behöver inte springa efter honom hela tiden:)

Idag är det exakt 40 dagar kvar till bröllopet! Men jag tänker inte stressa idag. Mår halvdåligt och ligger med pyjamasen på i soffan. Hoppas på att må bättre imorgon! Och att Robin köper rätt blöjor när han kommer hem från skolan:p Vi har fått lite fler anmälningar till bröllopet nu:) Robins kusin som jag aldrig träffat kommer!! Trevligt:) Hoppas att inläggen går att läsa lättare nu när jag ändrade färgtexten. Ska försöka få bilden mörkare istället men det orkar jag inte göra idag...

stå


Theodor står allt mer och längre stunder utan stöd:) Liten blir stor!

Möhippan

I lördags skulle jag ju på provkamning och före det skulle vi till blombutiken och välja ut blommor till bröllopet. Jag hade mina misstankar om att jag kanske skulle bli "hippad" efter provkamningen. Gissa min förvåning när vi står vid disken och tittar på fotografier vid blombutiken och 7 flickor kommer utrusande bakom kassan "SURPRISE!!!". Tydligen hade de inte planerat att överraska i blombutiken så det blev en överraskning för oss alla, inklusive Robin:p (Ni som är vän med mig på Facebook kan se alla bilder från möhippan) Vi pratade vidare lite med floristen och hon beställde blommor så vi ska dit igen under morsdagshelgen. (Det är egentligen en parentes eftersom det här inlägget ska handla om möhippan)
Jag fick komma in till frisörsalongen där jag trodde att jag skulle bli provkammad.
Tja, en frisyr fick jag men kanske inte ens å seriös variant:p Jag fick också fotbad och fotmassage vilket var trevligt! Sen skulle kläderna på:) Tadaa!!
Efter det for vi till en ö mitt i ån på picnic. Blåsigt och kallt men god mat:) (Synd bara att min matlust försvann i fredags och inte har kommit tillbaka ännu heller) (Okej, en till parentes: Jag har inte frågat om jag får lägga upp bilder på "mina flickor" men jag tycker att jag skämde ut mig tillräckligt så ni får helt enkelt gå med på det;) [Sej nu til om na e riktit Nä nä])
En av mina favoritbilder:) (Ser ut som att jag drack mycket när jag springer med en vinflaska i handen, men den var faktiskt oöppnad)
Sen var det dags för brudbingo och efter en sväng i butiken i Kronoby så for vi till Kokkola. Fick göra en hel del med pinsamma saker! Vals på gågatan med Emma. (Inte så pinsamt:P)
Fick en gurkskiva vid Subway:p
Heela gänget efter bowlingen:) Sara kom till stan först efter bowlingen.
Emma, Hanna, Jag, Cecilia, Sara (med en så söt gravidmage), Irene, Vanja, Sara och Johanna.
Sen var vi till Pedrinas och åt. Och jag fick en speciell efterrätt...
Sen var vi till English pub en stund och sen åkte vi iväg till övernattningsstället(!) som var hos Emmas föräldrar. Vi lekte charader (?) och drack lite vin. Riktigt trevligt efter en sån dag:) Sen sov jag gott hela natten och vaknade pigg och glad:) När jag kom tillbaka till Robins mamma hade jag varit utan Theodor i 24 timmar, och han sov:p Hade riktigt roligt på möhippan! På ett sätt känns det synd att jag aldrig får göra om det, men på samma gång skönt att ha det överstökat;) TACK ännu en gång för en riktigt rolig dag!! Syns på bröllopet igen:) Och då kommer också min kompis Viktoria som inte kunde komma på möhippan!:)

Vi lever


Ville bara uppdatera att vi nog är vid liv:) Men jag känner mig inte helt frisk idag. Lite illamående och förkyld. Theodor sover här i sängen bredvid mig:) Ska försöka sova lite till. Berättar om möhippan senare:p

lördag 16 april 2011

Pictures


Provkamning=möhippa


Blev grundlurad! Spelar brudbingo för tillfället:)

God morgon från Tärjär


Hoppas att ni sovit gott:) Jag började känna mig ganska sjuk igår, men idag är det bättre som tur är! Huvudet hänger inte helt med men annars mår jag som vanligt. Theodor hade problem med att somna igår men sov relativt bra inatt. Robin var uppe med honom så jag behövde inte vakna:) provkamning till näst:) Min slöja på bilden.